Recept Garnalensalade schelp


Ingrediënten:

1 avocado

citroensap

1 hardgekookt ei (dooier)

2 el olie

1 el citroensap

2 ontpitte olijven

1 kleine zure augurk

200 gr garnalen

1 el zeer fijngehakte gember

4 partjes citroen

extra:

4 schelpen of schoteltjes

 

 

 

/ Garnalensalade recept - garnalen recepten, visgerechten

 

 

Bereiding:

Halveer de avocado in de lengte en wip er de pit uit.

Schil beide helften en snij het vruchtvlees in heel dunne schijven.

Schik ze dakpansgewijs in vier schelpen en bedruppel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen. 

Prak voor de saus de eidooier met een vork fijn. Klop er de olie en het citroensap door en meng dit sausje met de kleingesneden olijven en kleingesneden augurk. Leg een schepje in elke schelp.

Verdeel de garnalen hierover en druppel er een beetje citroensap op. 

Leg er een schepje fijngehakte gember op en een partje citroen ernaast.

(Recept uit de Libelle)